- jeśli pieczemy w łupinach, to przed włożeniem do piekarnika natrzyjmy je skórką słoniny - nie rozpadną się i doda to im ostrego smaczku
- gdy je gotujemy, to posmarujmy brzeg garnka masłem - nie wykipią
- dodatkowo wrzućmy kawałek masła do gotujących się ziemniaków - nie rozpadną się
- po ugotowaniu są kleiste - możemy dodać je do sałatek.......hmmmm wolałbym zrobić ruskie pierogi dodając biały ser
- a jeśli będą się rozpadać po ugotowaniu to na puree, kopytka czy pyzy ( zgadzam się :)
Durszlak
- jeśli będziemy je smażyć, ugotujmy je poprzedniego dnia ( nieprawda, gotuję w tym samym dniu, a nawet wrzucam surowe na patelnie i robię jak prażonki pod przykrywką )
- JEŚLI PUŚCIŁY PĘDY I MAJĄ ZIELONE PLAMY, NIE JEMY !!!!! bo ZAWIERAJĄ TRUJĄCĄ SOLANINĘ !!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz