niedziela, 11 listopada 2012
Wołowina
Gotujemy:
- umyte mięso wkladamy do wrzącej wody, gdy gotujemy sztukę mięsa z warzywami
- gotujemy je na małym ogniu pod przykryciem 25 min na każde pół kg mięsa
- wołowinę na rosół zawsze wkładamy do zimnej wody
Pieczemy i smażymy:
- jeśli jest chude, zawijamy je ( opcjonalnie) w płat słoniny i pieczemy je razem - wtedy mięso nie będzie suche
- solimy przed smażeniem lub pod koniec pieczenia, inaczej sól przesuszy mięso
SOS
- mamy suchą i zimną patelnię i wsypujemy na nią 3 łyżki pieprzu, który przedtem został zmiażdżony
- filety z polędwicy wołowej ugniatamy ręką, panierujemy w pieprzu i smażymy na oleju - minuta na każdą ze stron
- kotlety zdejmujemy i wsypujemy na patelnię resztę pieprzu plus posiekaną cebulę. Podlewamy kieliszkiem wódki i czerwonego wina.
- zaciągamy śmietaną, doprowadzamy do zagotowania, wkładamy do sosu kotlety. Dusimy wg gustu.
Polecam Świat Kobiety :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Samowystarczalny ogród miejski.
Warzywny ogród miejski w Detroit. 1280 akrów. Żywi 2000 domostw za friko. Jest też ogród, w którym kwitnie 200 drzew owocowych. Dostarcz...
-
Jest tak proste jak obsługa........ wiadomo czego. Czytam na forach jak to najpierw do wody, potem do ziemi, albo ani tu się nie chce ukor...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz