niedziela, 03 października 2010
Porady kuchenne cd
ŻEBY
- polewa na cieście nie kruszyła się - dodajmy do niej 2 łyżki naturalnego jogurtu
- gołąbki nie przypaliły się - wyłóżmy naczynie, w którym je dusimy liśćmi kapusty albo cienkimi plastrami słoniny
- domowej roboty dżemy nie psuły się - dno słoików wyłóżmy świeżym imbirem
- bez trudu obrać wątróbke z błon - na chwilę zanurzmy ją w gorącej wodzie
- marchew szybko się ugotowała i zachowała ładny kolor - dodajmy do niej szczyptę sody oczyszczonej, trochę soku jabłkowego i łyżkę masła
POPRAWIAMY WALORY SMAKOWE ZUP
zupa jarzynowa - łyżka pesto i chuda kwaśna śmietana
zupa rybna - odrobina startego sera i ząbek czosnku
pomidorowa - posiekana świeża bazylia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz