czwartek, 16 stycznia 2014
Pietruszka i serce
Przepis św. Hildergardy:
10 łodyg zielonej pietruszki z liśćmi zalewamy 1L wina gronowego.
Dodajemy 1 -2 łyżki octu winnego i gotujemy 10 min.
Następnie wlewamy 300 g miodu i gotujemy 4 minuty.
Odcedzamy i przelewamy do czystych butelek. Zamykamy.
Pijemy przy dolegliwościach sercowych 2, 3 łyżki dziennie.
Wino łagodzi kłucia sercowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Samowystarczalny ogród miejski.
Warzywny ogród miejski w Detroit. 1280 akrów. Żywi 2000 domostw za friko. Jest też ogród, w którym kwitnie 200 drzew owocowych. Dostarcz...
-
Jest tak proste jak obsługa........ wiadomo czego. Czytam na forach jak to najpierw do wody, potem do ziemi, albo ani tu się nie chce ukor...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz