sobota, 18 stycznia 2014

Syrop domowej roboty



1 łyżka stołowa wystarczy, żeby ulżyć swojemu gardłu.

Trzymamy w lodówce. Najlepiej smakuje w herbacie bez cytryny. Polecam. Pod względem smaku - obłędne :) Sama dodaję sobie łyżkę stołową raz dziennie do herbaty na noc.

Można zrobić sobie mały słoiczek, wtedy porcję podaną na obrazku, powtarzamy tyle razy ile potrzeba. Imbir ścieram na malej tarce.

Papryczkę kroję, ale można też wrzucić chilli w proszku.

Zamiast octu jabłkowego - sok z cytryny. Ale jak dla mnie ocet daję pikanterii temu wszystkiemu i do cytryny się nie umywa :)

Na obrazku napisałam 1 cm imbiru - na 1 łyżkę to wystarczy szczypta. Akurat pisząc o imbirze, myślałam bardziej o moim słoiku.

Przed użyciem dokładnie mieszamy.

Syrop jest wodnisty, ale nie widzę nic przeciwko, żeby dodać więcej miodu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz