niedziela, 5 stycznia 2014

Cebula


To, co teraz napiszę, pochodzi z kalendarza, z zeszłęgo roku. Niestety za późno się zorientowałam w treści, a jest ciekawa, i wyrzuciłam okładkę. Jeśli ktoś wie o jaki kalendarz chodzi ( podłużny zdzierak ) to proszę o komentarz.

- obniża ciśnienie krwi
- działa wykrztuśnie
- środek trawienny przy ciężko strawnych mięsach ( zawsze z pieprzem )
- dodatek do surówek


- wąchanie obranej cebuli odkaża i udrażnia zakatarzony nos
- zjadanie cebuli duszonej na wodzie niszczy szczepy grzybów w przewodzie pokarmowym i pozostałość po kuracjach antybiotykowych 


- pod łuskami cebuli znajdują się minerały : fosfor, cynk, magnez oraz krzem - wzmacniają odporność na infekcje i choroby.

- naturalny antybiotyk za sprawą bakteriobójczych substancji. Potrafią niszczyć bakterie oporne na działanie antybiotyków !!!


WINO Z CEBULI

200 g cienko pokrojonej cebuli mieszamy
z 100g jasnego płynnego miodu
zalewamy 600g białego wina

Macerujemy 48 godzin.

Filtrujemy.

2 - 4 łyżeczki dziennie przy awitaminozie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz