To, co teraz napiszę, pochodzi z kalendarza, z zeszłęgo roku. Niestety za późno się zorientowałam w treści, a jest ciekawa, i wyrzuciłam okładkę. Jeśli ktoś wie o jaki kalendarz chodzi ( podłużny zdzierak ) to proszę o komentarz.
- obniża ciśnienie krwi
- działa wykrztuśnie
- środek trawienny przy ciężko strawnych mięsach ( zawsze z pieprzem )
- dodatek do surówek
- wąchanie obranej cebuli odkaża i udrażnia zakatarzony nos
- zjadanie cebuli duszonej na wodzie niszczy szczepy grzybów w przewodzie pokarmowym i pozostałość po kuracjach antybiotykowych
- pod łuskami cebuli znajdują się minerały : fosfor, cynk, magnez oraz krzem - wzmacniają odporność na infekcje i choroby.
- naturalny antybiotyk za sprawą bakteriobójczych substancji. Potrafią niszczyć bakterie oporne na działanie antybiotyków !!!
WINO Z CEBULI
200 g cienko pokrojonej cebuli mieszamy
z 100g jasnego płynnego miodu
zalewamy 600g białego wina
Macerujemy 48 godzin.
Filtrujemy.
2 - 4 łyżeczki dziennie przy awitaminozie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz