niedziela, 8 lipca 2012

Wypieki


Kuchnia gwiazd 


1. Bakalie obtaczamy w mące - nie opadną na dno 

2. Białka skrapiamy kilkoma kroplami cytryny - piana będzie gęstniejsza



3. Na godzinę przed robieniem ciasta, składniki wykładamy na blat, by miały jednakową temperaturę

4. Kruche ciasto, które zostało zamrożone ścieramy na tarce o dużych oczkach, rozkładamy na nim dowolne dodatki i od razu do piekarnika :) 

Idealne kruche ciasto



5. Ciasto, które poleży w lodówce, będzie łatwiejsze do formowania 

6. Kruche ciasto wyrabiamy jak najszybciej, tylko do połączenia składników. Po upieczeniu ciasteczka będą kruche a nie elastyczne.

7. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia przez sitko i taką dodajemy do masy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1 łyżka miodu daje lepszy efekt niż pastylka do ssania.

Siostrzenica chora, rozsiewa wszędzie zarazki. Cała rodzina kicha, kaszle, zatoki rozsadzają głowę. Przy pierwszej chrypce dobrze zażyć n...