poniedziałek, 12 marca 2012

Zimna woda w kuchni - rady kuchenne cd


Ryż nie przypali się, jeżeli zalejemy go od razu odpowiednią ilością wody i nie będziemy mieszać podczas gotowania. ( na szklankę ryżu daję półtora szklanki wody, a kiedy kupuję ryż w woreczkach leję wodę na oko, tak żeby przykryć worek z 2, 3 cm ponad)

Pomidory po sparzeniu wrzątkiem należy zanurzyć na chwilę w zimnej wodzie, a skórka zejdzie łatwiej.

Buraki po ugotowaniu łatwo obierzemy ze skórki, jeżeli wyjęte z gorącej wody od razu zanurzymy w zimnej.

Kiełbasę parówkową w sztucznej osłonce natychmiast po wyjęciu z wrzątku trzeba polać zimną wodą. Osłonka schodzi sama bez trudu.


Przy okazji szukania kiełbas parówkowych natrafiłam na serwis:

zdrowodomowo.pl
 



 Menu zapowiada się nieźle

Gdy rozwiniecie Domowy Wyrób Wędlin przeczytajcie Przepisy z lat 60tych :) 

Link na zdjęciu na dole


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz