niedziela, 11 marca 2012

Dobre rady - kuchnia z solą i sokiem cytrynowym w tle


Jarzyny szybko oczyścimy z robaków i ślimaków, jeśli włożymy je do osolonej wody na kilka minut. ( Moja rodzinka moczyła je w wodzie z octem )

Solone śledzie będą delikatniejsze, jeśli do moczenia użyjemy mleka zamiast wody.


Na zdjęciu odnośnik do przepisów z wykorzystaniem soli.
M.in :

krewetki, pieczone ziemniaki, cytryna, polędwica wołowa w cieście solnym , domowy oscypek

Smacznego !!!!


Ryż zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodamy do wody kilka kropel soku lub odrobinę kwasku cytrynowego.

Białe pieczarki - jeśli umyte i pokrojone pieczarki skropisz sokiem cytrynowym, nie będą ciemniały.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz