Biały ocet do mycia naczyń nie tylko tych oblepionych pozasychanymi resztkami jedzenia
.............................................................................................
Biały ocet do żółtego sera, by dłużej się nim cieszyć
.....................................................................................
Biały ocet do marynowania mięsa – zabije bakterie i sprawi, że mięso będzie bardziej delikatne
...........................................................................................................................................................
Biały ocet jako dezodorant m.in. do ‘odkażenia’ plastikowych pojemników na drugie śniadanie. Zwilżonym w occie papierowym ręcznikiem wykładamy pojemniki i zostawiamy na noc
.......................................................................................................................................................
Łyżka białego octu zagotowana w kubku wody wyeliminuje brzydkie zapachy w kuchni
.......................................................................................
Kubek białego octu umieszony na dnie zmywarki do naczyń
przynajmniej raz w miesiącu powinien zapobiec osadzaniu się na
kieliszkach i naczyniach ze szkła piany z mydła, i innych środków
czyszczących.
.........................................
Dwie, trzy łyżki ulubionego octu pozwolą nam wybrać resztki majonezu ze słoika i nie tylko majonezu.
........................................................................................................................
Łyżka octu w wodzie, w której gotujemy rybę
sprawi, że się nie rozpadnie. Natomiast namoczenie ryby przed jej
przyrządzeniem w jakikolwiek sposób doda jej delikatności a przy tym
stanie się słodsza w smaku.
......................................................................................................................................
Łyżka białego octu dodana do wody, w której gotujemy ryż, a będzie on mniej kleisty i bardziej sypki.
Wkrótce:
herbata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz