poniedziałek, 5 marca 2012
Herbata złamie najtwardszych
Mięso rozpłynie
się nam w ustach jeśli zamarynujemy je w zwyczajnej czarnej herbacie.
Oto jak:parzymy herbatę po angielsku, nie z torebki - 4 łyźki liści
czarnej herbaty w dzbanku z ciepłą, nie gorącą wodą parzymy 5 min.
Dodajemy pół kubka brązowego cukru i mieszamy aż się rozpuści. Dzbanek
odstawiamy. Dużą sztukę mięsa,
mniej więcej kilogram, półtora przyprawiamy solą czosnkową, pieprzem,
cebulą i solą. Wstawiamy do piekarnika ustawionego na 165 stopni,
zalewamy wcześniej przygotowaną herbatą. Po 90 minutach mięso powinno być dobre.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Samowystarczalny ogród miejski.
Warzywny ogród miejski w Detroit. 1280 akrów. Żywi 2000 domostw za friko. Jest też ogród, w którym kwitnie 200 drzew owocowych. Dostarcz...
-
Jest tak proste jak obsługa........ wiadomo czego. Czytam na forach jak to najpierw do wody, potem do ziemi, albo ani tu się nie chce ukor...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz