jeśli będziemy je zapiekać to obgotujmy je w wodzie.
A gdy je gotujemy to bez przykrywki, inaczej stracą kolor.
Gdy je już odcedzimy, wkładamy je do wody z lodem - pozostaną jędrne.
2. Ser na wierzchu
parmezan kupujemy w kawałku i samemu ścieramy na tarce.
Wiórki szybciej wysychają.
3. Muffiny z ziemniaków
Kroimy na cienkie plasterki
mieszamy ze śmietaną, solimy i piprzymy
ściśle układamy w foremkach , skrapiamy śmietaną i zapiekamy.
A przed ułożeniem ziemniaków do foremek - wykładamy je paskami pergaminu, na krzyż, końce pasków mają wystawać za foremkę
4. Płaty lazanii
obgotowujemy je z parę minut zanim przełożymy je sosem lub farszem
wilgotne nabierze miękkości i się nie przypali
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz