Kocham kiełki, ale od pewnego czasu niektóre mi pleśnieją w kiełkownicy, nie wiem czemu. Data jest ok.
Dodaję je do wszystkiego, po prostu wrzucam kupkę roślinek do zupy i voila : ) Mój sposób na doprawianie :P
Nasiona kiełkują od mniej więcej 3 dni do 5, 6 dni.
Z czym je łączymy:
Ciecierzyca - farsze, duszone potrawy, z sokiem cytrynowym na przystawkę
Kozieradka - łączymy z innymi kiełkami, dodajemy do zup i sałatek
Rzeżucha - biały ser i jajecznica
Lucerna - surówki, twaróg, kanapka z serem
Pszenica - płatki śniadaniowe, musy owocowe, surówki, omlety
Moje ulubione to fasola mung, pszenica i rzodkiewka
Maseczka nawilżająca
1 łyżka ziela przywrotnika zalewamy szklanką wody i parzymy 10 min.
Przecedzamy, studzimy.
Łyżkę naparu mieszamy z 3 łyżkami posiekanych kiełków pszenicy i ciutką miodu.
Na twarzy trzymay kwadrans.
http://www.kielki.info/
pychotka.pl
Tonik z rzeżuchy
2 łyżki kiełków rozgniatamy
dodajemy 2 łyżki suszonej szałwii
Zalewamy 1/4 szklanki wody i doprowadzamy do zagotowania.
Studzimy i przecedzamy.
Dodajemy do 1/4 szklanki maślanki.
Przecieramy twarz dwa razy dziennie - odświeża
http://puszka.pl/txt/kielki-opis.jsp
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408,3126953.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz